Antikärnkraft-aktivist presenteras som expert av Birgitta Forsberg i SvD

Granskning | april 12, 2024

Tyske Mycle Schneider presenteras som expert på kärnkraft av Svenska Dagbladets Birgitta Forsberg. Men vad som inte framgår av artikeln är att han är antikärnkraftsaktivist och dessutom saknar utbildning på området. 

LÄS MER


Rapportering ger felaktigt bilden av att batterier löser effektproblem

Granskning | april 8, 2024

Just nu pågår en kraftig etablering av batteriparker i Sverige. Vissa medier ger felaktigt bilden av att batterierna löser problemet med effektbrist när sol- och vindkraft inte levererar.

LÄS MER


Medialt ointresse för vindkraftens kostnader

Granskning | april 2, 2024

TT skrev om den första vindkraftsauktionen i Norge. Men de noterade inte att det vinnande budet blev rekordhöga 115 öre per kWh. Det har hittills ingen annan redaktion heller gjort. 

LÄS MER


Inget i medierna om sågningen av den tyska energipolitiken

Granskning | mars 26, 2024

Den tyska energiomställningen "Energiewende" fick nyligen förödande kritik av "Bundesrechnungshof" som är Tysklands motsvarighet till Riksrevisionen. Det har inte noterats överhuvudtaget i svenska nyhetsmedier.

LÄS MER


Förlegad energirapportering i Rapport och Studio Ett

Granskning | mars 21, 2024

Det verkar inte spela någon roll hur energifrågorna ställs, så landar vinklingen i medierna ändå för det mesta i frågan vilka kraftslag som är bäst. Trots att regeringen i presentationen av sin aktuella energiproposition försökte anlägga ett systemperspektiv, följde medierapporteringen det gamla mönstret.

LÄS MER


1 2 3 145