Framtidens elsystem stabilt även utan kärnkraft, enligt Ekot

Granskning | juli 1, 2022

Ekot uppger i ett inslag att elsystemets stabilitet kan uppehållas utan kärnkraft. Istället ska olika flexibla lösningar lösa problemet. Detta motsägs dock av expertmyndigheten Svenska kraftnät som vid flertalet tillfällen påpekat vikten av ny planerbar energi.

LÄS MER


Carina Gerken Christiansen om skogen: "oschysst journalistik"

Granskning | juli 1, 2022

Det finns en tendens att bedriva kampanjjournalistik i rapporteringen om skogen, menar Carina Gerken Christiansen som under en lång tid bevakat landsbygds- och skogsfrågorna. "Man skriver läsarna på näsan".

LÄS MER


SR fel ute om teknisk kapplöpning mellan vindkraft och kärnkraft

Granskning | juni 30, 2022

I ett inslag i Sveriges Radio uppges att det pågår en teknisk kapplöpning mellan vindkraften och kärnkraften. Från branschen känner man inte igen den bilden. Man poängterar snarare att båda kraftslagen behövs för att Sverige ska klara det framtida elbehovet.

LÄS MER


Inga kritiska journalistfrågor om elsystemet när regeringen presenterade kraftpaket

Granskning | juni 22, 2022

När regeringen igår presenterade sitt kraftpaket för hur Sverige ska klara elektrifieringen och den gröna omställningen uteblev kritiska frågor om elsystemet. NMI har i flera granskningar visat att de stora medierna missar att elsystemet är beroende av att alla delar hänger ihop.

LÄS MER


Kommunpolitiker: "reportage där man inte ens är på plats och bildar sig en egen uppfattning av hur det ser ut kan få ödesdigra konsekvenser"

Granskning | juni 22, 2022

Den moderata kommunpolitikern Cecilia Gustafsson reagerade på att Dagens Nyheters och TTelas artiklar om Realgymnasiet målade upp en bild av en skola som försökte lura kommunen på pengar. Hon bestämde sig för att själv besöka skolan. "Det är tråkigt att medierapporteringen nästan uteslutande handlar om huvudmannaskap och inte kvalitet". säger hon.

LÄS MER


1 2 3 102