Många kommentarer om GP-granskning

TMI:s artiklar om hur Göteborgs-Posten på lösa grunder pekat ut kaféföretaget Le Pain Français i Göteborg som bidragsfuskare har rönt mycket uppmärksamhet. Inte minst på GP:s Facebooksida har diskussionen gått het. GP har fått närmare ett hundratal kommentarer och frågor. Nästan alla är kritiska till GP och en del går helt klart över gränsen för vad som är god ton.

 

GP svarar på några frågor men får kritik för att ha undvikit att svara på frågor och till och med för att ha raderat kommentarer.

GP:s granskning av Le Pain Français gick bland annat ut på att företaget finansierade sin verksamhet med lönebidrag, och på så vis kunde företaget hålla nere sina lönekostnader. Det skulle ha snedvridit konkurrensen på kafémarknaden i Göteborg, enligt olika uttalanden i GP. ”Halva personalen bekostas alltså mer eller mindre av staten” skrev GP och lutade sig mot en egen uträkning med stora brister, vilket TMI visat.

Ett av de mer intressanta inläggen på GP:s Facebooksida handlar om lönekostnader. En person säger sig ha kollat fyra kaféföretags bokslut och skriver att lönekostadernas andel av omsättnigen är 36% på Le Pain Français vilket ligger i nivå med exempelvis Espresso Houses 39%. På ett annat kafé ligger lönekostnaderna betydligt lägre (26%) och på ytterligare ett betydligt högre (69%), enligt inlägget.Inga kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *