Sökes: projektledare för granskning om ekomaten

Det publiceras mängder med nyheter om så kallad ekomat: mat som är producerad i ekologiskt jordbruk. Publiciteten kritiserades nyligen av professor Torbjörn Fagerström på SvD Kultur :  "Journalisterna har helt svalt ekopropagandan" skrev  han.

 
Ekomat-Faksimil

UPPDATERING 180412: PROJEKTLEDARE ÄR FUNNEN OCH TILLSATT.

Hur ser då publiciteten ut och hur kritiskt granskar journalisterna marknadsföring av och opinionsbildning om ekomat? Torbjörn Fagerström och forskarkollegan Jens Sundström presenterade en undersökning förra året. Det här vill Näringslivets medieinstitut undersöka vidare. För det söker vi en projektledare.

För att du ska passa för det här jobbet bör du, förutom att ha stort intresse för medier och journalistik, vara bra på systematiskt undersökningsarbete, analys av texter och god förmåga att sammanfatta resultat i skrift.

Det är ett plus, men inte nödvändigt, att ha kompetens inom frågor som har att göra med livsmedel.

Jobbet ska helst genomföras under våren – försommaren  i år, och den effektiva arbetstiden beräknas till cirka två månader. Arbetet kan genomföras som en del av studier.

Intersserad? Hör av dig till mats.olin@naringslivets-medieinstitut.se. Skicka gärna med arbetsprover eller andra referenser.

 

Mats OlinInga kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *