Stort intresse för TMI:s rapportsläpp i Almedalen

I går släppte TMI rapporten ”Mediers gullegrisar” på ett seminarium som anordnades av IKEM och Livsmedelsföretagen. Rapporten är kritisk till hur medier granskar och behandlar informella makthavare som till exempel Naturskyddsföreningen.

 

Många var på plats för att ta del av rapportpresentationen och den efterföljande diskussionen. För den som vill se en sammanfattning av seminariet spelades det även in och kan ses här. 

Panelen bestod Mats Olin, chef för TMI och författare till rapporten, Cecilia Stegö Chilò, fd. ledarskribent och journalist,  Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen, Michael Österlund, tf. chef Ekot och Magnus Huss, förbundsdirektör IKEM. Moderator för seminariet var Staffan Dopping.

– Det finns anledning till att öka granskningen av Naturskyddsföreningen och liknade aktörer, sa bland annat Michel Österlund.

Cecilia Stegö Chilò tyckte även att Naturskyddsföreningen ofta fick ”åka gräddfil” i debatten då man både tilläts definiera problembilden i miljöfrågor och presenteras som den goda kraften av medierna. Joanna Sandahl menade att kritiken inte stämde då hon upplevde att organisationen ofta blev granskade i medierna.

 

ERIK THYSELIUSInga kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *