SVT svarar på NMI:s kritik av utrikeskorrespondenten Tigran Feiler

SVT svarar i en replik på NMI:s gästledare i Svenska Dagbladet som kritiserade utrikesrapporteringen om Argentina. 

 
Argentinas president Fernandez var tidigare kabinettschef under den f.d. presidenten, vänsterperonisten Cristina Fernandez de Kirchner (2003- 2008).

Gästledaren kritiserade det faktum att korrespondenten Tigran Feiler utelämnat aspekter i sin analys som fick den att framstå som en partsinlaga till förmån för den argentinska vänsterregeringen. SVT:s utrikeschef Pia Bernhardson svarar:

”Att texten om Argentina inte uppskattades av Reimers är synpunkter värda att beakta, men inte hans antydan om att Tigran Feiler skulle vara någon sorts vän av FARC-gerillan. Det är både magstarkt och självklart fel”, skriver Bernhardson.

NMI svarar direkt:

”Jag kan konstatera att SVT:s utrikeschef Pia Bernhardson inte med ett enda ord kommenterar den bristfälliga publiceringen om Argentina som min artikel handlar om. Inte ett ord om den politiska polemiken eller om att två internationella kvalitetstidningar skiljer sig märkbart från SVT i sin rapportering om stödet för Fernandez i Argentina. Varför?”, säger Carl-Vincent Reimers.

Läs hela replikväxlingen på Svenska Dagbladet.

Carl-Vincent Reimers

Mediegranskare

Inga kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *